Новините

 

Стартира БирАрт конкурс за създаването на първата Българска бирена чаша

 
Организатор на конкурса е Съюзът на пивоварите в България
 
Съюзът на пивоварите в България стартира БирАрт конкурс за създаването на първата Българска бирена чаша - символ на родната пивоварна индустрия.

„Винаги сме искали да придадем на пивоварния бранш още по-отличителен и характерен само за България почерк. Затова решихме, че най-добрият начин е да направим бирена чаша, която да обявим за Българската бирена чаша”, заяви Владимир Иванов, Председател на Съюза на пивоварите. „Този конкурс е предизвикателство както към арт средите, така и към всички почитатели на кехлибарената напитка. Вярваме, че пивото е изключително вдъхновяващ продукт, затова ще очакваме много интересни и впечатляващи проекти”, допълни още той.

Сред условията за проектите са чашата да е от тънкостенно стъкло, без дръжка, с обем от 500 мл., да е подходяща за изработка на чаша-уникат. Техническият чертеж, който представя проекта, трябва да е с размери 50X70 см.
До участие в конкурса ще бъдат допускани лица над 18 годишна възраст, като всеки кандидат може да изпрати и повече от едно предложение. Пълните условия на конкурса и повече информация са публикувани на www.bira.pivovari.com

Конкурсът ще бъде разделен на два етапа. В първия етап, от  01 октомври до 01 ноември, всички желаещи да участват ще трябва да изпратят скица и описание на своя проект на адрес София 1164, бул. „Джеймс Баучер” 16.

На 11 ноември ще станат ясни двамата финалисти, чиито предложения за Бирената българска чаша ще бъдат реално изработени, като реализацията на проектите ще бъде  ангажимент на организаторите на конкурса.

На 15 декември ще бъде избран и победителят в конкурса за Българската бирена чаша. Тя ще бъде  показана на специална церемония.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред