Новините

 

Трима млади творци си оспорват първото място в БирАрт конкурса за
Българска бирена чаша

 
Трима млади творци са номинирани за финалисти в БирАрт конкурса за Българската бирена чаша. Това са Ирина Крумова, Елизар Милев и Мартин Ангелов, чиито проекти бяха оценени от журито като най-интересните и атрактивни предложения, които имат потенциал да символизират родната пивоварна индустрия.

Трите проекта бяха единодушно избрани измежду общо 81 предложения, изпратени от 62 кандидати. Заради многообразието от идеи за Българска бирена чаша журито номинира три, вместо първоначално обявените два проекта, измежду които финално ще бъде избрана Българската бирена чаша.

Във финалната надпревара на БирАрт конкурса участват трима млади и талантливи творци. Елизар Милев и Ирина Крумова са третокурсници в специалността „Порцелан и стъкло” в Националната художествена академия. Мартин Ангелов пък е професионален архитект, който вече е записал в CV-то си и първа награда от международен конкурс по архитектура, за който дизайнът е по-скоро хоби.
„Избраните три проекта показват, че БирАрт конкурсът е наистина интересна и провокираща творческа идея – броят на участниците и проектите доказва това. Радвам се, че родното пиво е вдъхновило толкова много млади творци и благодаря на всички участници, които се включиха в първата по рода си творческа надпревара, организирана от Съюза на пивоварите”, коментира председателят му Владимир Иванов, член и на авторитетното жури.

„Изключително приятно сме изненадани от нивото и разнообразието на проектите”, коментира и председателят на журито на БирАрт конкурса проф. Райко Райков. „Като цяло идеите, които прегледахме, бяха изключително интересни, а това ни даде възможност да направим наистина прецизен избор. И трите проекта, които избрахме, са много атрактивни и различни един от друг, което предполага и една наистина много оспорвана финална надпервара”, добави още проф. Райков.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред