Новините

 

Победителка в БирАрт конкурса за Българската бирена чаша е студентка от Националната художествена академия

 

София, 30 март 2010 г. Студентката от Националната Художествена академия Ирина Крумова е победителката в БирАрт конкурса за Българска Бирена чаша, организиран от Съюза на пивоварите в България. 

Проектът й беше избран и класиран на първо място измежду общо три предложения, достигнали до последния етап на конкурса – на неин колега от НХА Елизар Милев – чиято идея зае второ място и на професионалния архитект Мартин Ангелов – класиран на  трето място.

Финалистката в конкурса и подгласниците й бяха наградени от проф. Райко Райков - председателят на журито на БирАрт конкурса и преподавател в Националната художествена академия по „Порцелан и стъкло” и председателят на Съюза на пивоварите и член на журито Владимир Иванов.

„И трите предложения ни впечатлиха със своята оригиналност и нестандартност. Изборът на финалния проект не беше лесен, тъй като всеки един от тях отговаряше на критериите и паралелно с това се отличаваше със своя характерна индивидуалност”, коментира изборът на печелившия проект проф. Райко Райков.

„Благодаря ви за участието и атрактивните проекти, които ни изпратихте - отличават се с изключителен творчески поглед и разкриват таланта и усета ви на истински творци”, коментира Владимир Иванов и поздрави за успеха им тримата финалисти в БирАрт конкурса.

Останалите членове на журито, които участваха в селекцията на проектите, са заместник-председателят на УС на Съюза на българските художници и Председател на творческия фонд Бойко Митков и  инж. Йордан Калчев – собственик на стъкларска фабрика "Инхом" в гр. Белослав.

 
Прочети още ...
 
Назад   Напред