Новините

 

Съюзът на Пивоварите с отличие от Българска стопанска камара

 
Наградата беше обявена по време на официална церемония, с която БСК отбеляза 30 години от създаването си
 
Съюзът на Пивоварите в България получи още една награда за дейността си и добрите практики, които прилага за развитието на пивоварната индустрия.

Българската стопанска камара отличи браншовото сдружение за принос и партньорство в политиките на работодателските организации. Съюзът на пивоварите е първата организация в хранително-вкусовата промишленост, която реализира проект за изследване и популяризиране традициите на пивопроизводството и качествата на българската бира.

Отличието беше анонсирано по време на официалната церемония по повод 30-та годишнина от създаването на Българската стопанска камара в България. Признанието към Съюза на пивоварите е и за иновативен подход в реализацията на информационната кампания за българската бира, стартирана в началото на 2009 г.

„Две причини правят тази награда изключително ценна за Съюза на пивоварите. Първата от тях е признанието на една от най-престижните бизнес организации за усилията и работата ни в нова посока - за утвърждаване прилагането на добрите европейски практики в полза на българския консуматор. Втората причина, която прави това отличие още по-стойностно е, че я получаваме в годината, в която БСК отбелязва своята 30-та  годишнина. Сам по себе си този юбилей е символ на изключително високи стандарти и изисквания, и се радваме, че Информационната кампания е издържала успешно този своеобразен и важен тест”, коментира Председателят на Съюза на пивоварите в България Владимир Иванов.

Основната цел на проекта е да запознае пълнолетния потребител с добрите производствени практики и качества на българската бира като част от европейското културно наследство. Фактът, че пивото се произвежда във всяко кътче на стария континент и винаги съдържа натуралните съставки малц, хмел и бирена мая, обединява индустрията, и е предизвикателство за намирането на баланса между иновативност и традиция.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред