Новините

 

Съюзът на Пивоварите с отличие от Българска стопанска камара

 
В подкрепа на този подход през 2009 г. Съюзът на пивоварите организира редица събития, сред които два бирени салона, обиколка „По пътя на бирата” в пивоварните в Благоевград, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Шумен, Лом.  Онлайн комуникациите с приятелите на бирата и радио игра предизвикаха консуматори от цялата страна да споделят мнението и познанията си за историята и традициите на пивопроизводството, интересни факти и ритуали, свързани с пътя на бирата по българските земи.

В рамките на кампанията бяха реализирани социологически проучвания за нагласите и навиците на консумация на пивото. С 13% се е увеличил броят на хората, информирани за натуралния характер на пивото и свойствата на естествените му съставки - малц, хмел, бирена мая. С 11% е нарастнала и разпознаваемостта на специфичните бирени ритуали и култура.

В края на 2009 г. с образователна цел беше разпространен международният научен дайджест за ефекта от умерената консумация на бира, който включва 140 статии с научни изследвания по темата. Около 40% от пълнолетните потребители в страната проявяват интерес и четат публикации, свързани с различните аспекти на бирата – натуралност, естествени съставки, традиции и ритуали.

„Постигнатите през 2009 г. резултати, както и наградата на Българската стопанска камара, са още един стимул, че усилията ни за запознаване на консуматорите с качестватата на пивото наистина имат смисъл. Информационната кампания за българската бира продължава и през 2010 г. с подкрепата на всички нейни членове: ”Болярка - ВТ” АД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг България” АД и “Ломско пиво” АД. И тази година ще предложим на нашите потребители интересни факти и резултати от нови проучвания за качествата на кехлибарената напитка”, коментира още председателят на Съюза на пивоварите.

На следващото събитие в рамките на информационната кампания през тази година ще се състои и официалното връчване на наградата на БСК на Съюза на Пивоварите.
 
Назад   Напред