Новините

 

Радио игра популяризира интересни факти за произхода и качествата на бирата

 
Тя се провежда в ефира на радио N-Joy и е част от първата у нас информационна кампания за българската бира, инициирана от Съюза на пивоварите
 
В началото на летния сезон Съюзът на пивоварите в България и радио N-Joy стартират  радио игра за българската бира.

„Бар наздраве” има за цел не само да забавлява почитателите на кехлибарената напитка от цялата страна, но паралелно с това да предложи любопитна информация и да популяризира научни факти за пивото и неговите натурални съставки. Съвременният потребител вече има широки интереси и иска да знае повече за традициите в пивопроизводството, качествата на продукта и ритуалите за консумация. Това е и азбуката на бирената култура”, коментира главният секретар на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова.

Затова всеки делничен ден радио играта задава на слушателите на радио N-Joy разнообразни въпроси за свойствата на бирените суровини - малц, хмел и бирена мая, както и за начина,  по който всяка една от тях влияе върху организма в случаите на умерена консумация. Друга част от въпросите ще провокират познанията на слушателя за световните и българските традиции в производството на бира. Ще се популяризират и ритуалите при консумацията на пиво и условията за дегустация, както и интересни исторически факти, свързани с произхода на напитката.

Играта „Бар Наздраве” по радио N-Joy продължава до 21 май. Чрез жребий всеки делничен ден между 14.00 и 17.00 ч. трима пълнолетни слушатели, отговорили правилно на зададените въпроси, ще печелят по стек бира.  Всеки петък ще бъдат задавани и по-нестандартни въпроси, които ще търсят остроумни и оригинални отговори. Авторът на най-интересното предложение ще получава към наградата си две бирени чаши. В играта могат да участват всички почитатели на бирената култура от цялата страна, при условие, че са навършили 18 години.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред