Новините

 

Пролетният бирен салон дава старт на второто издание на информационната кампания за българската бира

 
В София се състоя Пролетния бирен салон. Събитието обедини в Гранд хотел София представители на бизнеса, арт средите, мениджърите на пивоварните компании в България, медии и много приятели на пенливата течност.
Пролетен бирен салонПролетният салон даде официален старт на тазгодишното издание на информационната кампания за българската бира, под надслов „Природата изБира най – доброто за теб”. Инициативата започна през пролетта на миналата година под егидата на Съюза на пивоварите в България с основната цел да информира потребителите за качеството, традициите в пивопроизводството, предимствата на натуралните съставки на бирата при умерена консумация.
„Информационната кампания за българската бира е израз на  отговорността ни не само като производители, но най-вече като корпоративни граждани. „Бира и общество” е тема, Пролетен бирен салонкоято има много аспекти, но за нас основните са безупречното качество на произвежданото в страната пиво и високите саморегулаторни стандарти за маркетингови комуникации. Историята, традициите и иновациите в пивоварния сектор вървят ръка за ръка. Бирата е част от общоевропейската култура и обединяващ елемент в социалното общуване. Интегритетът на специфичните натурални суровини с ниското алкохолно съдържание и умерената консумация правят кехлибарената напитка част от здравословния стил на живот на съвременния човек.”, коментира Ивана Радомирова главен секретар на Съюза на пивоварите.  
Необходимостта и реализирането на информационната кампания е продиктувано и е резултат от отговорността на бранша към потребителите, която е основен принцип за всички членове на Съюза. И през тази година основните научни изследвания са съсредоточени върху свойствата на напълно естествения характер на съставките на пивото – вода, малц, хмел, бирена мая, мостри от които бяха показани по време на бирения салон.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред