Новините

 

Съюзът на пивоварите и Z-Rock стартират  радио игра за почитателите на бирата

 
В разгара на лятото Съюзът на пивоварите в България и радио Z-Rock стартират съвместна игра, посветена на кехлибарената напитка. Тя се провежда в ефира на рок радиото на България всеки делничен ден между 16.00 и 18.00 ч., в предаването Hijack Show с Краси Москов.

Радио играта провокира интереса  на слушателите от цялата страна със забавни въпроси, свързани с различни аспекти от историята, развитието на пивоварството и традициите на пенливата напитка.  Така, освен че ще се забавляват и печелят награди, феновете на Z-Rock ще се запознаят  и с редица любопитни страни от „досието” на бирата.  Така например те ще разберат, че естествените съставки малц, хмел, бирена мая и вода правят пивото напълно натурален продукт без консерванти и оцветители, че то съдържа различни минерали, микроелементи и витамини от групата В; че наличното количество калории в 100 мл. светло пиво го характеризират като нискокалорична напитка. Тези и други интересни, но малко известни  факти за  бирата ще информират пълнолетните слушатели, че при умерена консумация кехлибарената напитка  е част от здравословния хранителен режим и стил на живот.

Радио играта ще популяризира и  артефакти от хилядолетната история на пивото, които доказват, че тази древна напитка се е считала за дар от боговете и е  почитана още преди повече от пет хиляди години.  Още оттогава тя присъства не само на трапезата на хората, но и носи тайните за красотата на именити красавици, сред които безспорно Нефертити  държи първенството.

Радио играта в Hijack Show с Краси Москов  продължава до 6 август включително. На принципа на жребий всеки ден трима пълнолетни слушатели, отговорили вярно на зададения въпрос, ще печелят  стек бира.  Всеки петък водещият ще задава и по един допълнителен въпрос, който ще търси най-остроумния отговор, а авторът му ще печели специална седмична награда за „Наздраве”.

Допълнителна информация:
Радио играта по Z-Rockе част от първата у нас информационна кампания за българската бира под надслова „Природата изБира най-доброто за теб”. Инициативата е на Съюза на пивоварите в България и се осъществява с подкрепата на членовете на организацията:  Болярка - ВТ” АД, „Загорка” АД,  “Каменица” АД, “Карлсберг България” АД, “Ломско пиво” АД
 
Назад   Напред