Новините

 
Българските мъже остават верни на бирата
 
Социологическо проучване пита потребителите за качествата на бирата
 

Повишава се информираността и разпознаваемостта на качествата на пивото от българския консуматор. Това показва проучване на агенция „Синовейт,” реализирано през м. юни тази година сред пълнолетни граждани от София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Монтана.

Получените резултати показват, че 25% от потребителите разпознават бирата като натурален продукт, съдържащ изцяло естествени съставки – малц, хмел, бирена мая и вода. 35% от редовните консуматори, които пият бира поне веднъж седмично, разпознават бирата като продукт с високо качество, а 38% от  тях считат, че при умерена консумация пивото е част от здравословния стил на живот и хранене.
„Като представители на социално-отговорен бранш, какъвто е пивоварният, за нас е от изключително значение и важност да запознаем потребителите със същността на продукта и свойствата на натуралните му съставки, с високото качество на прилаганите пивоварни практики и традициите в производството на бира. Неизменен акцент в комуникацията ни с обществото е разумната и отговорна консумация и този принцип е водещ за всички членове на Съюза на пивоварите”, коментира председателят на Съюза на пивоварите Владимир Иванов.

Проучването на „Синовейт” отчита, че бирата продължава да бъде по-предпочитана напитка от представителите на силния пол. През м. юни тази година 77% от българските мъже на възраст между 18 г. и 69 г. са консумирали бира поне веднъж седмично, докато при жените този процент е 46,7%. От хората, които пият бира по-рядко от 1 път седмично, 13% са мъже и 23,6% - жени. Бира не консумират 9,4% от мъжете и 29,8% от жените.
Социологическото изследване проследява и какъв процент от пълнолетното население е консумирало  пиво през м.юни в деветте градове на страната. По този показател първото място заема София с 12,6%. Веднага след това, с 12,3% се нарежда Монтана, следвана от Русе, където процентът на потребителите на бира  през м. юни е 12,2%. Следват ги Бургас – с 11,7% и Варна – с 10,9%.  

 
Прочети още ...
 
Назад   Напред