Новините

 
Европейските пивовари подпомагат реализирането на обществено-полезни дейности
 
Пивоварната индустрия в Европейския съюз осигури 1 млрд. евро за последните пет години
 
София, 16 юни 2011. Днес в Малта започна годишната среща на Пивоварите на Европа. В първия ден на форума беше представено проучване за приноса на пивоварната общност в Европейския съюз в реализирането на 8000 проекта за спонсорство и обществено-полезни прояви. Общата стойност през последните пет години на подкрепените от европейските производители на бира инициативи възлиза почти на 1 милиард евро, според актуално изследване на Спонсоршип айдиас (Sponsorship Ideas) и Европейската асоциация за спонсорства.
„В момент на политика на рестрикция  на публичния бюджет заради икономическата криза, обществено-полезните събития имат нужда от подкрепа от частния сектор повече от всякога, включително и от производителите на бира, които винаги са  имали съществена социална, културна и икономическа роля в Европа през вековете”, убеден е Пиер-Оливър Бержерон - главен секретар на организацията Пивоварите на Европа, която представлява 3300 пивоварни на стария континент.

Редица обществено-полезни дейности, свързани със спорта, изкуствата, културата, благотворителността зависят от партньорството на европейските пивопроизводители. Въпреки, че в медиите доминира информацията за мащабни спортни инициативи, те представляват само 12% от всички проекти. 62% от събитията, реализирани с подкрепата на производителите на бира, се осъществяват на локално и регионално ниво, уточнява първото по рода си проучване на Sponsorship Ideas.
Според П.О. Бержерон: ”Европейските пивоварни са традиционно близки до местните общности и играят роля в осигуряването на социалното им и културно благополучие и развитие. Осемте хиляди примера за обществена ангажираност на бирените компании показват и значителният принос, който този тип на подкрепа донася за организаторите на събитията, гражданите и на самата индустрия.”

Статистиката показва, че 928,079,225 евро за последните пет годиниса вложени в разнообразни дейности в сферата на изкуствата, културата, нововъведенията, науката и спорта. Паралелно с това пивоварните компании организират и кампании срещу шофирането след употреба на алкохол, както и проекти за превенция на злоупотребата с алкохол в защита на обществения интерес.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред