Новините

 
Жозе Мануел Барозо  характеризира пивоварната индустрия като важен партньор за постигане целите на „Европа 2020”
 
На годишна среща на „Пивоварите на Европа” Председателят на Европейската комисия  призова за „разумно регулиране” с цел стимулиране на растежа
 

Жозе Мануел БарозоСофия, 24 ноември 2011 г. „Европа се нуждае от затягане на колана по отношение на фискалната си политика, съпроводено с мерки за стимулиране на растежа, за да излезе от кризата. Част от тези мерки включват и създаването на едно „разумно” европейско законодателство, което не спъва бизнеса. Пример за такъв подход е регулацията в бирения сектор”,с тези думи председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо откри в Брюксел срещата на „Пивоварите на Европа” на най-високо ниво.

Пред повече от 300 топ мениджъри в индустрията, депутати от Европейския парламент, политически лидери и медии, Председателят на Европейската комисия акцентира върху усилията  на пивоварния сектор да постига устойчиво развитие не само по отношение на икономическите си показатели, но и във всичките си проекти за социална отговорност. Със силното си участие в Европейския форум за алкохол и здраве и саморегулирането на бранша да рекламира бирата по отговорен и разумен начин в цяла Европа, пивоварният сектор променя културата на консумация, коментира Барозо. „Инициативи като тези са  чудесен пример за съвместна работа на бизнеса и регулаторните органи, така че да се създаде едно наистина разумно европейско законодателство.” 

Той подчерта, че в Европа пивоварна индустрия осигурява 2 милиона работни места, има принос от над 50 милиарда евро към бюджетите на 27-те страни от ЕС и неизменно подкрепя регионалните общности на стария континент с над 1 милиард евро за спонсориране и донорства на различни спортни, музикални и културни събития. Този подход на индустрията е в пълен синхрон с приоритетите на стратегията „Европа 2020”.

По време на срещата Данута Хюбнер, един от водещите полски евродепутати и бивш европейски комисар за Регионалната политика, също коментира че европейските пивовари „от десетилетия са активни във всички региони на Европа в 27-те държави-членки, в подкрепата на програми за насърчаване на умерената консумация на алкохол, както и над 8000 местни събития, които са част от социалната отговорност на Европа и регионалната идентичност.”

 
Прочети още ...
 
Назад   Напред