Видове бира

 
Освободете сетивата си за завладяващ комплекс от чувства и над 147 различни бирени стилове, със свой характерен букет от качества.
 
  Ale
Терминът Ейл се приема за общо наименование на горноферментиралите пива, произведени в английски стил. Обикновено се обуславят с кехлибарен цвят, а вкусът варира от горчив до сладък. Повечето пива от този тип са с плътно тяло и леко плодов характер.
  Alt
В буквален превод наименованието означава „стар”. Те са горноферментирали, като претърпяват процеса на съзряване при ниска температура, в продължение на 3 до 8 седмици. Цветът обикновено е сравнително тъмен, с бронзов оттенък, въпреки че се срещат и по-светли разновидности. Пивата са по-скоро меки, слабо горчиви и често имат леко препечен тон. Характерни местни пива за немския град Дюселдорф
  Amber
Това е едно сравнително ново наименование на ейл, отнасящо се предимно към цвета на пивата. С него се обозначават някои белгийски специални пива, както и американският ейл.
  Barley wine
Терминът „ечемично вино” се употребява за силни, горноферментирали пива. Характерно за тях е високото алкохолно съдържание. Цветът може да варира от сламено-жълт до тъмен. Някои от най-силните английски пива, тип ейл, също се наричат по този начин.
  Belgian Ale
Този тип пива са много сходни с типичния английски ейл. Белгийският ейл има малко по-жив и ярък цвят. Белгийците наричат техните пива ейл, когато се отличават с кехлибарен цвят, горна ферментация и не много високо алкохолно съдържание.
 
Прочети още ...
 
Назад   Напред